Monday, December 2, 2013

BUKTI KENAPA PAS TAKUT USTAZ KAZIM ELIAS JADI MT UMNO @ustazkazimElias @TengkuAdnanReal @NajibRazak

     

PAS tidak seharusnya merosakkan nama baik seorang Ahli PAS Menjadi Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Malah sepatutnya menggunakan saluran yang ada untuk menambahbaikkan UMNO serta Kesatuan dan perpaduan sukar dibina di antara UMNO dan PAS . 

Ustaz Kazim Elias yang sinonim dengan Penceramah Bebas yang juga Pengetua Pusat Pendidikan Al-Barakah di Manjoi Ipoh telah diisytiharkan oleh Setiausaha Agung UMNO, YB Datuk Seri Tengku Adnan Bin Tengku Mansor pada jumaat yang lepas sebagai Ahli MT yang dilantik dalam UMNO

HM melihat bahawa Kegusaran PAS kelihatan apabila Kazim Elias menjadi MT:

PENGARUH PENGUNDI BELIA 

Pengaruh pengundi Islam Ceramah bersiri di ASTRO OASIS "Kalau dah Jodoh" menjadi perbualan di bibir-bibir belia yang saban hari banyak persoalan mengenai Munakahat terungkai apabila ASTRO memberikan ruang kepada Ustaz kazim Elias sehingga mencapai Rank tertinggi dikalangan episod bersiri ASTRO. PAS risau apabila Ustaz Kazim Elias mampu menarik golongan muda ke arah Islam yang cara yang mudah dengan cara pendakwah yang baik, ringkas dan mudah difahami mampu menarik golongan Belia terhadap UMNO pada masa hadapan.

PERPADUAN SAF PIMPINAN UMNO

Idea dan konsep YAB Datuk Seri Najib Tun Razak didalam memasukkan elemen-elemen Islam didalam UMNO akan membantu memperhebatkan lagi daya keimanan terutamanya di dalam jiwa pemimpin -pemimpin Utama UMNO. Dengan kemasukan Ustaz Kazim Elias akan membantu UMNO bergerak dengan baik dan saf kesatuan yang jitu mengalahkan puak-puak pembangkang seperti PAS dan Keadilan yang banyak memfitnah UMNO dan menambahbaikkan bukan sahaja kepada  Presiden Parti malah keseluruhan pimpinan parti. 

FITNAH UMNO 

PAS banyak mengaburi kepada pengundi-pengundi dan penyokong-penyokong tegarnya didalam memfitnah secara terbuka dengan apa sahaja tohmahan. PAS terasa tercabar apabila seorang tokoh Al-Hafiz yang mampu memberikan kebenaran menerusi kajian yang rapi mampu mengalahkan segala tohmahan dan fitnah yang disebarkan oleh PAS sebelum ini terhadap UMNO. PAS Yakin bahawa dengan adanya jentera baru seperti Ustaz Kazim Elias ini mampu mengagalkan segala rancangan mereka mengaburi Pengundi -pengundi Islam di Malaysia dan mampu menjadikan Parti Islam PAS tidak relevan sebagai Alternatif kepada UMNO

AHLI PAS

PAS khususnya PAS PERAK dikhabarkan membawa usul memecat Ustaz Kazim Elias daripada PAS walaupun diketahui bahawa Ustaz Kazim Elias belum memberikan kata putus untuk menerima Jawatan lantikan Majlis Tertinggi ini adalah satu perkara yang menjengkelkan dan perkara ini akan membuatkan pengundi dan beberapa penyokong PAS tidak mengemari cara ini tanpa mengusul periksa terlebih dahulu. Sepatutnya PAS Perak perlu memanggil Ustaz Kazim Elias ke Jawatankuasa tertentu untuk memberikan sebab dan kata putus mengenai perkara ini dan barulah mengusulkan pemecatan tersebut. PAS Perak gusar dan menghentam bertubi-tubi mengakibatkan cara ini akan membantu lagi Ustaz Kazim Elias menerima lantikan tersebut dan keluar seraca rasmi daripada PAS. Tindak-tanduk beberapa pemimpin PAS dan penyokongnya mengherdik dan menghina Ustaz Kazim Elias telah tersebar melalui media massa ini akan menambahkan imej PAS semakin teruk dan tidak melambangkan Entiti dan Imej Parti Siasah Islam yang terbaik didalam negara. Akibat dan dorongan tindak-tanduk segelintir Pemimpin dan Penyokong PAS akan meningkatkan lagi semangat Ustaz Kazim Elias menerima lantikan Majlis Tertinggi yang akan disambut dengan kemeriahan di dalam PAU 2013 kali ini dan mampu meningkatkan lagi Azam Ustaz Kazim Elias untuk menyerang PAS secara terbuka sebagai jentera baru UMNO selepas ini.


Apa-apa hal pun HM percaya bahawa Ustaz kazim Elias mampu menasihati UMNO agar bergerak mengikut cara Islam dan memperhebatkan lagi UMNO membantu memperjuangkan hak orang Islam Di negara ini. Ustaz Azhar Idrus juga pernah menasihatkan dengan "kisah Nabi Musa dan Nabi Harun menasihati Firaun yang zalim dan janganlah kamu pergi dengan hanya ingin mengambil harta dan dunia tetapi pergi untuk memberi pesanan dan ingatan kepada mereka tentang akhirat dan hukumnya adalah harus."2 comments:

mryap said...

Kepada setia-usaha Datuk Seri Tengku Adnan bin Tengku Mansor (UMNO) Ketua Parti gerakan Mah Siew Keong, Ketua MIC Datuk Seri G. Palanivel, Ketua PPP Datuk T. Murugiah dan peminpin-peminpin komponen.

Kami YIP KUM FOOK Ketua MCA Gombak, YIP JIUN HANN pemuda MCA Gombak dan Jayanthi Devi Balaguru ketua Gerakan Segambut (CHIA OOI SUN & CO.) Advocates & Solicitors 48-1 1st Floor, Jalan Brunei Utara Off Changkat Thambi Dollah, Pudu 55100 Kuala lumpur, dengan hormatnya disini harap semua parti komponen BN menyokong seruan bekas menteri penerangan Zain Nuddin menjemput bekas Perdana menteri DR. Mahathir bin Mohamad ke Putera Jaya menolong Kerajaan mentadbir Negara.

Kerana berbanding dari segi ekonomi, keselamatan, pembangunan dan lain-lain dengan jelasnya bekas perdana menteri Dr. Mahathir bin Mohamad lebih berkaliber dan berpengalaman mentadbir Malaysia dengan sepurna.

Sekian dimaklumkan. Terima Kasih

YIP KUM FOOK & ASSOCIATES
NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR
JALAN 53, DESA JAYA KEPONG
52100 KUALA LUMPUR

Choy AH TAIM said...

Kepada seluruh rakyat Malaysia yang dihormati,

Dengan hormatnya sini, Kami ingin memaklumkan bahawa YIP KUM FOOK(YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) dan anaknya YIP JIUN HANN yang berjalan tugas sebagai lawyer di alamat : NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR JALAN 53, DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

Harap semua rakyat Malaysia mengambil perhatian dan jauhkan orang yang tersebut kerana jangan terkena tipu

Mereka sangat jahat dan hatinya hitam(kejam), sanggup menipu wang wanita, merosak keluarga orang lain dan sendirinya memakan wang Temple, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, dan berpura-pura merepot ke polis resit hilang.........harap perhatian

Sekian dimaklumkan,
Terima Kasih

SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES
KAMI FORWARD INI SURAT SEBAB RAMAI ORANG KENA TIPU DI KEPONG...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...