Monday, January 2, 2012

PARTI ANGGUK SAJA (PAS) DI’SOUND’ SMM HANYA HELAH SEMATA-MATA


Sudah dikantoikan oleh Hak Malaysia pada minggu lalu(DISINI) Solidariti Mahasiswa Malaysia cuba bergerak menentang PAS dan Pakatan Rakyat. Sudah Terang Lagi bersuluh apabila mereka mendampingi Anwar Ibrahim tetapi mereka cuba menafikan dengan menyarankan supaya parti politik dari Pakatan Rakyat (PR) terutamanya Pas supaya diam dan tidak banyak cakap dalam isu melibatkan mahasiswa.

Jelajah AMAN Kampus ASPIRASI disokong NGO yang akan menutupi gerakan SMM

Jelajah Aman Kampus akan bergerak tidak lama lagi, SMM dan BEBAS perlu berhenti jela,orang dah meluat

Sangat strategik apabila kita dapat lihat pergerakkan ASPIRASI mula dirasai yang inginkan AMAN KAMPUS ditambat dalam hati-hati mahasiswa dan mereka pula merasai rakan-rakannya di dalam kampus menjauhi SMM dan BEBAS, mereka gunakan helah mengutuk PAS untuk mendapatkan simpati Mahasiswa tetapi buktinya ada dibawah ini:

 Siapakah lelaki yang paling rendah ini?bukankah AMK tidak perlu campur urusan Mahasewel ini?


DrMim menunjukkan lagi seorang wakilng pembangkang?adakah anda kenal muka ini juga?


Pemuda pas juga hadir bagi nak claim PAS buat kerja?

'Kritikan' itu dibuat semasa Dialog Orang Muda anjuran PENA semalam. Di antara lain, SMM telah 'menyarankan' parti politik dari Pakatan Rakyat (PR) terutamanya Pas supaya diam dan tidak banyak cakap dalam isu melibatkan mahasiswa.


Mahfuz pon ada?


Presiden SMM, Ahmad Syukri Abdul Razab berkata, sebelum ingin menjadi hero dalam isu Adam Adli, beliau memberi peringatan kepada Pas supaya tidak lupa pada lima orang pelajar dari Kolej Universiti Islam Insaniah (Kuin), Kedah.
lima mahasiswa KUIN telah digantung pengajian 


"Kita beri peringatan kepada semua parti politik, khususnya PR dan Pas yang tiba-tiba menyuarakan sokongan dalam isu Adam Adli dengan mengatakan 'takkan biar mahasiswa keseorangan'.


"Tetapi sebelum itu, jangan lupa kes lima mahasiswa KUIN yang digantung belajar yang mana Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak pada ketika itu menjadi pengerusi Kuin. Mana suara orang-orang Pas pada ketika itu?," soal Syukri.


Tambahnya, apa yang cuba disampaikannya untuk melihat sejauh mana Pas bertegas dengan dasar parti yang inginkan kebebasan.


"PR dalam buku jingganya berjanji akan mansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku), tetapi mana janjinya? Seorang pun tidak membela apa yang terjadi pada lima mahasiswa Kuin itu," katanya.


Mei lalu, lima mahasiswa Kolej Univerisiti tersebut dibicarakan dan digantung pengajian kerana didapati terlibat dalam demonstrasi berhubung isu Tahfiz. Demonstrasi tersebut bertujuan untuk menyatakan bantahan terhadap pembinaan Sekolah Insan Bestari yang diadakan di kediaman Ar-Razi (Asrama pelajar Tahfiz).


Mereka membantah pembinaan di kawasan tersebut kerana dilihat tidak strategik dan akan mengganggu proses pengajian dan pembelajaran mahasiswa tahfiz.


Apakah SMM ikhlas mengkritik pembangkang atau sekadar gimik sahaja?


HM menasihatkan kepada SMM supaya meminta maaf dahulu kepada DS Najib Razak kerana telah menfitnah Perdana Menteri kononnya takut hadir di UIA.

Sumber:DrMiM

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...