Saturday, April 20, 2013

WAJIB TENGOK!PEMBONGKARAN PROVOKASI PENYOKONG @hajihusammusa DI PUTRAJAYA @TengkuAdnanReal @PutrajayaCorp


Ketika sedang berlangsung proses penamaan calon pagi tadi di Dewan Serbaguna P9, tiba-tiba segerombolan penyokong Husam Musa yang majoritinya datang dari luar kawasan Putrajaya cuba buat kecoh, provokasi yang keterlaluan dan cubaan untuk mencetuskan huru-hara.
Hasil tinjauan penulis, kebanyakkan penyokong Husam ini datangnya dari Bangi, Serdang, Kajang dan ada juga sanggup datang dari Subang.  Mereka ini yang penulis gelarkan "orang luar" sememangnya tidak faham dengan sensitiviti masyarakat setempat terutama bagi penduduk Apartment P9, Fasa 10 yang hampir dengan tempat penamaan calon.3 Provokasi seperti didalam rekod Projek BERSIH mereka dilihat sebagai satu bukti dan nyaris sikap ketamadunan oleh Pemuda Barisan Nasional yang tidak mudah melatah dengan sikap ketidakmatangan mereka dikawasan Perumahan awam Putrajaya.

Mari kita lihat provokasi-provokasi mereka yang sempat dirakam oleh HM:-

    

Berbalik kepada cerita kebiadaban penyokong Husam ini, mereka telah berkumpul di kawasan Apartment yang HM nyatakan tadi sehingga menyebabkan wakil penduduk situ menelefon pihak polis untuk mengawal keadaan dan "line kuning" terpaksa dipasang.

Apa cerita sampai masuk kawasan apartment penduduk ni?  Sesat atau cari pasal? Inilah masalahnya apabila "orang luar" masuk ke kawasan kita dan tidak tahu menghormati penduduk setempat.  Sebelum ini, Husam juga pernah dihalau keluar oleh AJK surau ketika cuba menggunakan masjid (di P11 dan P9) untuk ceramah politik sedangkan Tengku Nan (ahli Parlimen Putrajaya) tidak pernah memperalatkan masjid sebagai tempat beribadah.

Apapun yang cuba dilakukan oleh Husam dan penyokong, nampaknya respon negatif telah ditunjukkan oleh penduduk Putrajaya.  Ternyata "orang luar" seperti Husam sepatutnya menghormati penduduk Putrajaya.


Lebih menggelikan hati, ada dikalangan orang luar ini telah sesat, tidak jumpa jalan ke tempat penamaan calon sehinggakan penyokong-penyokong BN terpaksa menunjukkan jalan buat mereka.  Al-maklumlah orang luar yang baru datang kononnya "hendak menawan" Putrajaya.Kita tunggu dan lihat, apa lagi kekacauan dan provokasi yang akan mereka lakukan..wallahualam...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...